spelforum.nu

En av de eviga frågorna inom spelvärlden är: vad ska man helst spela på? Konsol eller via sin dator? Svaren varierar ofta.

Vad ska man använda?

Det är nästan omöjligt att säga vad man ska använda. En dator eller en konsol? Mycket beror på ens personliga preferenser. Den mest inbitne spelfantasten hade med största sannolikt påstått att spel via PC är det enda rimliga. Framför allt om man spelar Dota 2 eller något liknande.

Vid den typen av spel är dator det enda som känns troligt. Men så gäller även vid andra spel. Till exempel Call of Duty och Fortnite. De här spelen går bra att spela även via konsoler, vilket samtidigt gör att man kan välja.

När bör man då välja ett Playstation eller en Xbox? Det är så klart individuellt, vissa föredrar att spela first-person shooters med en handkontroll på en konsol. Men för den som gillar sportspel är konsolspelandet det bästa valet. Det är förstås möjligt att spela såväl FIFA som andra spel baserade på sporter även via PC. Men det är ingen hemlighet att EA och de andra speltillverkarna skapar spelen främst för konsolerna.