spelforum.nu

Att spela spel var något de flesta gjorde som barn men kanske växte ifrån när de blev vuxna, i synnerhet när det handlar om videospel. Brädspel eller kortspel upplevs förmodligen som lite ”mognare” och mer socialt accepterat att spela i vuxen ålder.

Hos Partykungen finns flera roliga spel att välja mellan, både för fest och vardag, för den som föredrar den analoga varianten. Där finns frågespel som Idiotkunskap, olika former av dryckesspel och även mer lekfulla spel för barn som Krokodilspelet. För den som hellre föredrar videospel finns det 16 centimeter höga arkadkabinettet ”Mini Racing” att köpa hos Partykungen. Det har 30 inbyggda spel, en 2,4 tums bildskärm och till och med en liten ratt för att styra bilen man kör omkring med.

Digitala versioner av analoga spel

Många klassiska bräd- och kortspel har även kommit som videospel. Ett välkänt exempel är mobilspelet Wordfeud, som förvisso inte är en officiell version av Alfapet men mycket snarlikt i sitt spelupplägg.

Kortspelet Uno finns även det att spela både på dator, konsol och mobil. Fördelen är att man slipper blanda korten själv. Och alla som har använt en Windows-dator har väl någon gång spelat Harpan eller liknande patienskortspel.

Andra kända brädspel som har blivit digitala är strategispelet RISK och finansspelet Monopol. Figurspelet Warhammer Fantasy Battles har även det släppts som ett flertal olika videospel genom åren.