spelforum.nu

Vilka spel kommer att vara populärast i framtiden? Det är svårt att veta exakt, men det går alltid att göra kvalificerade gissningar.

Rollspel och battle royale?

Det finns troligtvis ett antal spel och spellägen som kommer att fortsätta vara starka på marknaden. Det ena är battle royale, som blivit väldigt vanligt. Från det att Fortnite under juli 2017 införde spelsättet, vilket redan andra spel hade gjort, kom det att slå ner som en bomb.

Spelsättet battle royale fungerar genom en extra stor värld där alla möter alla, individuellt eller i lag, och sedan ska vara sista lag eller spelare kvar att överleva. Sannolikheten att ännu fler spel kommer fortsätta med det här spelläget är väldigt troligt, vilket gör det till framtidens spelkategori.

Samma sak gäller för rollspel. I och med att fler folk fortsätter skapa vänner online kommer den typen av spel troligtvis att använda sig av det i allra högsta grad. Vare sig det handlar om spel likt World of Warcraft eller The Sims, fast online. Möjligheterna är dock enorma inom spelbranschen och det som kan förändra allt är ny teknik. Något som kan göra att hela spelvärldens förändras igen.