spelforum.nu

Datorspel och TV-spel är stort, casinovärlden bjuder på flera olika spel. Men även inom appbranschen finns det enormt stora utbud av spel.

Apparna tog över världen

I och med att gamla telefoner byttes ut och ersattes av smartphones innebar det stora förändringar. Inte minst om vad man kunde göra. Från att ha telefoner som var till för att ringa och eventuellt spela tröga spel, utvecklades branschen rejält.

Det gick från att kanske spela, till att spela mycket. I princip alla använder appar i sina smarta telefoner, eftersom det underlättar när man ska manövrera sin telefon. Apparna kan dessutom ha väldigt många olika funktioner, men just att spela är en av de största.

Spelappar i telefoner är ett vanligt inslag, och faktum är att varje smartphoneägare använder 9 appar per dag – minst. Det innebär dessutom att de flesta har ännu fler appar, bara att de inte använder alla, såklart.

Många av de nio apparna som en smarttelefonanvändare utnyttjar varje dag är spelappar. Många behöver fördriva sin tid ibland, eller bara slappna av, och då är spelen via applikationer utmärkta för det. Vare sig man väntar på ungarna från skolan eller åker buss själv finns det användning för det här.

Ett spel som tidigt blev populärt var Angry Birds. Det här mobilspelet, som dessutom utvecklades av finländare, kom att bli ett av världens mest nedladdade spel någonsin. Spelidén var enkel då man med fingret skulle skjuta iväg fåglar på sin skärm. Poängen med det här var sedan att slå ner så många grisar som möjligt. För att klara varje bana var alla grisar tvungna att ramla ner på marken. Annars fick man helt enkelt börja om igen.