spelforum.nu

Är det dags för företagets årliga kickoff? Har ni uttömt alla valmöjligheter och har svårt att komma på en rolig aktivitet där alla får umgås och bygga relationer med varandra? Då ska ni definitivt satsa på roliga spel.

Det finns en hel del att välja bland, inte minst brädspel eller spel som det går att ägna sig åt utomhus, till exempel schack med stora pjäser, brännboll eller en fotbollsturnering. Det är också möjligt att boka gokart hos O’Learys. Detta är ett evenemang som garanterat får alla att slappna av och ha riktigt roligt ihop.

Känn in personalgruppen

Innan du som chef bokar in en kickoff är det viktigt att fundera över de anställdas förutsättningar och intressen för att motverka att aktiviteten får motsatt effekt. En kickoff som får människor att känna sig utanför eller skapar en negativ atmosfär motverkar syftet med hela projektet.

Den som är intresserad av aktiviteter som gokart eller som vill hitta roliga spel som aktiverar alla i personalen kan till exempel spela Jenga eller ha en tv-spelsturnering. Det finns ett stort utbud av tv-spel som kan vara intressanta för personal som arbetar inom spelutvecklingskategorin eller som spelar en hel del på fritiden. Ett annat tips som sparar pengar är till exempel att anordna en egen melodifestival och tävla mot varandra i någon av företagets lokaler. Det går också att hitta tv-spel med gokartinfluenser om företagets kickoff vill ha en röd tråd. King Kong kart racer är ett ypperligt exempel, följt av Smash Karts och Kart simulator.

Fördelen med spel är den lekfulla gemenskap som alla som deltar kan känna, men det är upp till ledningen att hitta en aktivitet eller sysselsättning som passar personalgruppens olika individer och personligheter. Om det finns tveksamheter kan det vara en bra idé att ha en omröstning om vilken slags aktivitet som passar bäst.