spelforum.nu

Det är inte bara datorn som spelar stor roll när du ska spela datorspel. Att ha en bra gamingmus är av största vikt för att du ska få till ett bra flyt i spelet. Men att köpa en mus för gaming kan vara lite knepigt. Vissa spel ställer högre krav på musen än andra. Exempelvis går det lättare och smidigare att spela vissa spel om du har flera sidoknappar på musen medan en del andra spel ställer högre krav på musens uppdateringsfrekvens. Det finns gamingmöss i olika prisklasser men de dyrare varianterna är snäppet vassare. Ska du lägga pengar på en riktigt bra mus ska du inte snåla.

Det finns många fördelar med en gamingmus

En datormus som är anpassad för att spela spel med är mycket bättre än en vanlig mus. De största fördelarna med en gamingmus är att den har bättre ergonomi och grepp, ett bättre utseende och belysning, bättre DPI och oftast fler knappar som underlättar spelandet. En gamingmus är designad och utvecklad för att spela spel. Formen på musen är helt anpassad för att din hand ska ha en bra position när du spelar och eftersom gamers sitter länge och spelar är det viktigt men en bra ergonomi. Rörelserna blir mer naturliga och snabbare med en mus som är anpassad för gaming. DPI, dots per inch är i korta drag vilken känslighet musen har för rörelser. Ju högre DPI desto känsligare är musen för rörelser. Extra knappar vid sidan av tummen på musen kan vara bra att ha då vissa spel kräver väldigt många knapptryckningar. Hur många knappar du behöver på din mus beror helt på vilka spel som du spelar. En gamingmus brukar ha en snygg design och cool belysning. Om du spelar när det är mörkt i rummet är det praktiskt att musen har belysning, du ser exempelvis sidoknapparna bättre. Vissa spel som casinospel ställer inte lika höga krav på en mus som andra spel. Spel som du spelar på mobilen kräver ingen mus alls.

Tips när du ska köpa en ny mus

När du ska köpa en ny gamingmus är det viktigt att du tänker igenom en del saker innan du slår till. Fundera över om du vill ha en trådlös eller en trådbunden mus. Greppet skiljer sig en hel del mellan olika möss och alla har olika smak. Därför bör du testa vilket grepp som du föredrar. Fundera också på hur många sidoknappar som du behöver för spelen som du spelar.